Recept: Shakshuka
Aantal porties | 2 porties
Ingrediënten
- 4–6 eieren
- 3 tomaten
- 1/2 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper (meer of minder naar smaak)
- 1 el cajunkruiden of andere kruidenmelange (bijvoorbeeld van euroma)
- peper & zout
Instructies
-
Snijd de tomaten en paprika in blokjes, de ui, knoflook en rode peper fijn
- Bak de paprika, ui, knoflook en peper aan in een kleine pan
- Voeg nu de cajunkruiden en tomaten toe met 50 ml water
- Laat pruttelen tot het een mooie dikke tomatensaus wordt, breng op smaak met peper & zout
- Zet het vuur laag, maak kuiltjes in de saus en laat hier telkens een ei in vallen
- Dek de pan af en laat 6-8 minuten doorpruttelen tot het ei gaar is
- Garneer met verse kruiden naar wens
Benodigdheden
-
Kleine pan met hoge rand en deksel
Dit recept is van GreenTwist.
Geef een reactie