Recept Miso soep (voor 1 liter)
- 4 tl mugi-miso
- 1 liter water
- 100 gram tempeh
- 50 gram sobanoedels of boekweitnoedels
- 100 gram shiitake of kastanjechampignons
- 200 gram spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- handje taugé
- verse koriander (optioneel)
- gehakte nootjes (optioneel)
Instructies
Zet een pan water op en breng aan de kook, voeg de mugi-miso toe en meng alles goed.
Was de spinazie en shitake en hak fijn, snijd de tempeh in kleine blokjes.
Bak de tempeh kort aan op hoog vuur tot het lichtbruin kleurt.
Voeg de groenten en tofu toe aan de soep en laat verder doortrekken. Voeg eventueel nog verse kruiden toe en zet weg.
Voeg vlak voor het uitserveren de noedels toe en serveer uit op een soepbord met een handje taugé, verse koriander en eventueel gehakte nootjes.
Dit recept is van GreenTwist.
Dit artikel verscheen in het HPNL magazine. Interesse? Vraag hier het HPNLmagazine aan.
Geef een reactie