Knapperige Thaise koekjes
Het aantal personen is afhankelijk van of je een hapje maakt voor ergens bij, of een voorgerecht. Allebei kan, en allebei is het superlekker!
Ingrediënten
- 350 gram kipgehakt (of dus garnalen, witvis of tofu)
- 120 gram geroosterde pinda’s
- 40 gram amandelmeel of glutenvrije bloem
- 1 ei
- 1 el rode curry pasta
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 3 tl Greensweet brown (of palm / kokosbloesemsuiker)
- 2 el (suikervrij) chilisaus
- 1 el visssaus
- handje verse koriander
- 1 el limoensap
Instructies
-
Los de zoet in de vissaus op
-
Doe dit in een grote kom met kipgehakt, ei, pinda’s, amandelmeel, currypasta, limoensap, zoete chilisaus en koriander
-
Meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel in balletjes, ze zullen heel zacht zijn
-
Maak van de balletjes schijfjes van ongeveer 2 cm dik
-
Leg ze in een laag op een plaat, dek ze af met plastic folie en zet ze gedurende 30 minuten in de koelkast
-
Bak de koekjes in de hete olie in porties 2-3 minuten aan elke kant tot ze stevig en goudbruin zijn
-
Laat ze uitlekken op stukken keukenpapier
-
Serveer met een beetje chilisaus of een andere saus naar keuze
TIP: Hieronder een recept voor mangosalsa, erug lekker hierbij!
Mangosalsa
Aantal porties | 8 porties
Ingrediënten
- 2 rijpe mango’s of 400 gram mangoblokjes
- 1 rode ui
- 1 rode peper (naar smaak)
- 1 bosje munt
- 1 tl zout
Instructies
-
Snijd alle ingrediënten fijn, voeg toe aan een kookpan op laag vuur, laat pruttelen tot de mango uit elkaar begint te vallen
-
Laat afkoelen en serveer koud
Dit recept is van GreenTwist.
Geef een reactie