default-header

Te veel insuline

Home Forums Diabetes Te veel insuline

  • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 12 jaren geleden door Lisa.
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Auteur
    Berichten
  • #79915 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Te veel insuline ….. insuline is belangrijk om te meten (kan bv ook oorzaak zijn van overgewicht, ook als glucose nog normaal is in het bloed).
    Waarom wordt het nooit bepaald door reguliere artsen? Waarom alleen glucose (of hbA1c)? ….dat is mijn ervaring….. insuline is nog nooit bepaald, ook niet bij een uitgebreid bloedonderzoek.
    Waarom te veel insuline niet goed is staat in het artikel van Saskia van As (een huisarts, met een natuurgeneeskundige praktijk):

    Citaat:
    [quote]Inleiding:
    Type II diabetes gaat aanvankelijk samen met een te hoog insulinegehalte van het bloed: een hyperinsulinaemie. Bij de diabetes type I die in de jeugd aanwezig is en in sommige gevallen van diabetes type II is er een gebrek aan insuline.
    Wij noemen diabetes suikerziekte. Dit is een ongelukkig woord, want diabetes is geen ziekte van de bloedsuikers, maar een afwijking van de insuline. Dit taalgebruik verduistert de aard van de ziekte. Helaas wordt deze pas herkend, wanneer er te veel suiker in het bloed of de urine aanwezig is. De suiker is echter een symptoom, niet de oorzaak.
    Wanneer wij eten stijgt het insulinegehalte in het bloed, waarbij koolhydraten een grotere stijging geven dan eiwitten. Wanneer het insulinegehalte van het bloed stijgt, slaat de lever overtollig suikers op. Uyeda en zijn collega’s isoleerden een eiwit (carbohydrate response elnement-binding protein ChREBP), dat er voor zorgt dat de extra koolhydraten uit de voeding worden omgezet in vet.
    Zelfs wanneer wij heel veel suiker eten en hoge insulinespiegels hebben, kan lange tijd het bloedsuikergehalte van het bloed op het goede peil worden gehouden. Wij zien vaak dat pas na 10 of 20 jaar de bloedsuikerwaarden stijgen.

    Stellingen:

    1 Steeds meer mensen lijden aan insulinestoringen. Lang voordat men de diagnose diabetes krijgt, is de insulinehuishouding gestoord met als belangrijkste signaal gewichtstoename! Bij tijding ingrijpen kan men dit probleem herstellen. (Nederland is het 4de dikste land ter wereld).
    [/quote]

    Insulineverhoging is een belangrijke factor in het ontstaan van hart- en vaatziekten.

    extra citaatje nog: over insuline als betere voorspeller van een hartinfarct:
    [quote]
    3-Aug-98 American Heart Association: High Blood Levels of Insulin Possible Independent Predictor of Heart Attack Risk
    Many people with diabetes develop heart disease. A new study says that determining who has high levels of insulin in the blood may better predict who is at risk for having a heart attack.[/quote]

    Verder lezen kan hier:
    http://www.praktijkvanas.nl/artikel/Hyperinsulinaemie.htm

    Daar worden ook natuurlijke middelen vermeld die insuline (en suiker) verlagen/normaliseren.

    #88807 Reageer
    Lisa
    Gast

    Er zijn meer klachten dan alleen overgewicht door te veel insuline.

    [quote]Door het insulineprobleem ontstaan er vaak ook andere symptomen: o.a. vermoeidheid, gewrichtsklachten (kraakbeen wordt aangetast door insulineproblemen), geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, vocht vasthouden (oedeem), veel plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCO (polycysteus syndroom in de eierstokken), hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk diabetes type-2. [/quote]

    Verder lezen kan bij Natuur Dietisten Nederland:
    http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=506&id=602&page=9

    #89156 Reageer
    Lisa
    Gast

    [i]Hoge insulinedosis: risico op cardiovasculaire aandoening
    12-12-2012

    Patiënten met diabetes type 2 die een hoge dosis insuline gebruiken hebben mogelijk een verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Katrijn Rensing.

    Waarschijnlijk is insuline betrokken bij het instabieler worden van plaques. Insuline stimuleert onder andere de vorming van nieuwe plaques. Zo wordt de kans op een infarct groter. Ongeveer de helft van de patiënten met diabetes type 2 overlijdt uiteindelijk aan de gevolgen van een cardiovasculaire aandoening.
    [/i]

    http://www.pw.nl/nieuws/nieuwsberichten/hoge-insulinedosis-risico-op-cardiovasculaire-aandoening

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Te veel insuline
Je informatie: