Ervaringen
Home › Forums › Revalidatie › Ervaringen
- Dit onderwerp bevat 35 reacties, 18 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 10 jaren, 4 maanden geleden door volhoudster.
-
AuteurBerichten
-
bertSleutelbeheerder
Ik zou wel eens wat ervaringen willen horen van mensen over het [color=#FF0000]revalideren na een hartinfarct.[/color] Wordt revalidatie automatisch aangeboden door het ziekenhuis of moet je er zelf achter aan gaan. Hoe lang krijg je revalidatie aangeboden, in welke vorm, groepsgewijs of individueel. Hoe heeft u dit ervaren.:huh:
Job Pieter TentGastOok ik vraag me dit wel af. Ik ben meer bekend met andere vormen van revalidatie.
Voor mijn vader komt de Fysiotherapeut meermaals per week.Een klein beetje achtergrond informatie dan. Mijn vader heeft in 2000 een zwaar auto-ongeluk gehad. Afgezien van traumatisch hersenletsel is zijn lichaam zwaar beschadigd. Linkerzijde verlamd en nog een hele waslijst.
De fysiotherapeut (Henri Honné, zie deskundigenpanel) behandelde indertijd mijn moeder (rugklachten) en hun spraken over de situatie van mijn vader. Door hetgeen hij heeft gezegd is mijn vader ook weer terug bij ons thuisgekomen (we verzorgen hem intussen al 7 jaar).
Zo lang is mijn vader nu ook gestaag aan het revalideren, op zich al een wonder met alle beschadigingen die zijn lichaam heeft geleden.Maar hoe zit het dan als je niet zo iemand tegen het lijf loopt? Moet je dan naar iemand op zoek gaan?
Jan van OverveldDeelnemerHelaas Job. Tegenwoordig komt het er steeds vaker op neer dat je zelf initiatief moet nemen. Dat betekent in de praktijk dat mensen in dergelijke situaties zelf het voortouw moeten zullen nemen teneinde een passende behandeling te ondergaan. Door het vercommercialiseren van de gezondheidszorg zal hier steeds minder oog voor komen. Daarom zal er in de toekomst een groeiende behoefte ontstaan aan sites als deze en organisaties als Hartpatienten Nederland. Mensen zoals jij en ik en vrijwilligers als Sandra en Henri Honnee worden steeds schaarser. Helaas het is niet anders. Onze huidige maatschappij is zeer individualistisch ingesteld, maar over een aantal jaren zal dat anders zijn: dan zijn wij, Hartpatienten Nederland en vooral Hartgenoten een steun in de rug van vele hulpzoekenden.
Job Pieter TentGastIk denk ook dat hier enorme verandering in zal komen. We zijn individualistisch maar ik denk dat we allemaal langzaam aan de nadelen beginnen te voelen. We zijn alle kanten op gegaan door internet e.d.:side: maar zo zie je langzaamaan steeds meer plekken dat mensen samenkomen. Nu steeds meer via digitale wegen. Nu dus op Hartgenoten.nl. Ik denk dat dit een veilige haven kan zijn waar eerlijkheid voorop staat. :cheer:
PatrickGastBij mij werd de revalidatie aangeboden door het St.Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
Ook ben ik in totaal zo’n 8 keer in ’t ziekenhuis geweest om samen met mijn vrouw in een praatgroep te praten en hoe je er mee om gaat,dus dat is wel goed bevallen je bent er dus met lotgenoten.
Ook heb ik via het ziekenhuis revalidatie aangeboden gekregen om onder begeleiding te gaan sporten (ook met hartpatienten),die cursus duurde in principe ongeveer 8 weken maar omdat ik zo onzeker was(en eigenlijk nog ben) heb ik er toen nog een keer 8 weken bij gehad.
Nu zijn we met een selekt groepje onder begeleiding ook aan ’t sporten bij [color=#FF0000]O.C.A / STUIVESANT in Tilburg[/color].
Dit is een sportschool waar je en therapeutisch als onder begeleiding weer kan gaan sporten,en ik moet zeggen dat je er goed begeleid wordt en de mensen zijn allemaal aardig voor je,en dat is ook al iets waard vind ik dat je toch ook op je gemak gesteld wordt.
Dus dit is zeker een aanrader voor mensen die ook moeten gaan revalideren.Met vriendelijke sportgroeten.;)
Patrick CoppensAnoniemInactiefIk heb geen hartinfarct gehad, maar een open hartoperatie voor het vervangen van een hartklep. Hierop volgend begon nog tijdens de opname, 6 dagen na de operatie, de hartrevalidatie al.
Een neef van me heeft niet zo lang geleden een hartaanval gehad, behoorlijk grote, en is nu ook aan het revalideren. Ook hij heeft hier niet zelf om hoeven te vragen.
Tot zover mijn ervaringen met hartrevalidatie
Job Pieter TentGastWat ik allemaal hoor valt mij toch erg mee en valt ook buiten de verwachting van Jan van Overveld. Gelukkig maar, dat we toch wat meer op dergelijke dingen kunnen rekenen. 🙂
lizakiDeelnemerEen maand geleden ben ik geopereerd, een nieuwe hartklep. Ik heb nog niets gehoord over revalidatie en mijn eerste controlebezoek is pas 21 oktober (bijna 2 maanden na de operatie dus).
Ik vind dat allemaal rijkelijk laat.
Wat vinden jullie, wie is al eerder met revalidatie begonnen?zimboGastIn December 2003 heb ik een licht infarct gehad. Het Maaslandziekenhuis in Sittard bood toen op korte termijn revalidatie aan in de vorm van fysiotherapie. Maar er waren ook groepsgesprekken tussen patiënten en hun aanvang en deskundigen, terwijl daarnaast nog vier informatiebijeenkomsten werden verzorgd.
kees 12DeelnemerWil ook even reageren op ervaring revalideren.
Het gaat hier om het UMC Utercht.
Dit is voorgevallen in 2003 na mijn twee hartstilstanden en twee zware hartinfarkten.
Heb dit ook geschreven bij mijn hartverhaal maar vind het goed het hier ook te vinden.
De docters vonden veel lichaamlijk uitval en een hersen bschadiging aan.
En moest dus revalideren en boden ze dus ook aan en dat wilde ik dus doen.
Dat bestond uit 4 dagen in de week naar het UMC te komen voor fysiotherapie,
ergo theraphie en een gesprek met psychogoog en maatschappelijk werkster.
en dat van ’s ochtens acht uur tot een uur of een.
En dinsdagmiddag een praatgroep met mensen die een herseninfarkt hadden gehad.
ik deed dat samen mijn vrouw en ik en als mijn vrouw dan vragen stelde waar ze
met mij tegen aanliep werd er gezegd dat weten we niet wij zijn gespecializeerd in
mensen die een herseninfarkt gehad hebben, en niet iemand die hartstilstanden
heeft gehad, al is en herseninfart net zo erg maar mijn wereld storte weer in,terwijl
ik op de verpleeg afdeling een heel goed maarschaplijk werkster had we hadden zelfs
al en behandel plan en zij kwam ook ineens we moeten afscheid nemen de staf
vond dat ik bij haar niet thuis hoorde zij ging over mensen die een hartoperatie hadden
gehad en ik dus niet.
Nu even terug komen op mijn revalidatie omdat het kort gebeurde na mijn ontslag uit
het ziekenhuis was ik weinig waard en kon toen de druk niet aan en vroeg of ik het
stuk voor stuk kon doen dus eerst mijn kracht terug krijgen .dan ergo noem maar op
Toen kreeg ik het antwoord nee dat kan niet het was een pakket en moest zo gedaan
worden anders betaald de verzekering het niet.heb het nog geprobbeerd maar kon het
niet aan en ben er ook mee gestopt. ben er nu nog kwaad over als ik er aan denk
dat is de gezonheidzorg in nederland.
Dit wilde ik even kwijt ik hoop dat het duidelijk overkomt wat ik bedoel en geen
andere mensen krenken wand alles is even erg wat je ook overkomt.
groetjes van Kees.
Job Pieter TentGastKees het is heel erg duidelijk!
Een enorm rotte situatie gezien je al in een minimale positie staat. Dan krijg je nog een extra duw tegen.
Niet meewerkende medewerkers en bovenal de verzekering. Gewoon belachelijk. Men kan niet eisen dat die weg gevolgd wordt. Met een beetje verstand zouden ze toch in moeten zien, dat uw gekozen traject voor u veel beter zou zijn. Ook vanuit het oogpunt van de verzekering.AnoniemInactiefik zou toch eens contact opnemen met de zorgverzekeraar of zij een programma hebben om gefaseerd aan te bieden, het is per slot van rekening ook in hun voordeel als iemand zo snel mogelijk opknapt.
TolletjeDeelnemerIk heb wel revalidatie gekregen, maar dan spreek ik van 1996. Met dit gegeven is dus geen vergelijk te maken.
Wel weet ik, dat ik iedereen aanraad, om als het niet wordt aangeboden, er zeker om te vragen. Je hebt een angstige periode doorgemaakt en moet weer leren vertrouwen op je lichaam. Als dat gebeurt onder deskundige leiding en vaak ook nog met een kastje om, zodat je in de gaten wordt gehouden, is het een fijne manier, om weer vertrouwen in je lichaam te krijgen. Je kan op een verantwoorde manier ook je conditie weer opbouwen.vries2000DeelnemerHallo,
Ben een “nieuwe”patient…heb een catherisatie gehad met erge allergische reactie en ben gedotterd waarbij ik een gecontoleerde hartaanval heb gehad.
nu heb ik een vraag,is het normaal dat ik het zo koud heb?en dan voornamelijk koude handen en voeten.Groeten roelie
zimboGastvries2000 schrijft:
[quote]Hallo,Ben een “nieuwe”patient…heb een catherisatie gehad met erge allergische reactie en ben gedotterd waarbij ik een gecontoleerde hartaanval heb gehad.
nu heb ik een vraag,is het normaal dat ik het zo koud heb?en dan voornamelijk koude handen en voeten.Groeten roelie[/quote]
Zelf heb ik dit ook wel en volgens mijn cardioloog komt dat door de betablokker die ik slik. (Atenolol) Hierdoor is blijkbaar de doorbloeding van de haarvaten in handen en voeten minder goed.
Groeten,
Hub -
AuteurBerichten